Even voorstellen

Nieuws

En hier zijn ze dan: de trotse nieuwe eigenaren van Hermans Blokhuizen VOF. Broer en zus, Olivier en Esmee. Waarom hebben ze besloten om Hermans Blokhuizen van hun vader over te nemen? Wat zijn hun plannen voor de toekomst? En waar halen zij hun energie vandaan? Tijd om even op de thee te gaan bij deze twee gepassioneerde mensen.

“Tsja, koffie drinken we allebei niet. We zijn meer water en thee-mensen”, steekt Olivier van wal. “zo zijn we eigenlijk ook op het plan gekomen om Hermans Blokhuizen over te nemen van onze vader. We zaten op een bloedhete zomerdag in 2020 bij elkaar wat te praten onder genot van een koel glas water, over ‘hoe wij het zouden doen’ als het bedrijf van ons zou zijn. De plannen werden wilder, maar ook concreter, naarmate de zon verder onder ging. Op het einde van de avond hadden we echte concrete plannen gemaakt om vooronderzoek te gaan doen.” Eerst hebben ze wat marktonderzoek gedaan en onderzocht of er mogelijkheden waren om het bedrijf over te nemen. Deze ideeën hebben ze uitgewerkt in concrete plannen. Na nogmaals een paar keer bijeen te zijn gekomen, hakten ze de knoop door: ‘we gaan er voor, samen!’

“De plannen hebben we voorgelegd aan onze ouders,” gaat Esmee verder. “Ze waren eerst erg verbaasd, omdat we niet eerder zo duidelijk hebben aangegeven de zaak over te nemen. Mijn broer heeft een vastgoed-achtergrond en heeft ook een tijd als bedrijfsleider in de logistiek gewerkt. Ik werk in de zorgverzekeringbranche.” Twee totaal andere werelden. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. “Wij zijn opgegroeid met het bedrijf. Mee naar beurzen, naar klanten, meehelpen met ontwerp van website en logo, mailings in enveloppen stoppen en versturen. Het is ook goed dat wij ervaring hebben opgedaan op andere vakgebieden, dat maakt ons alleen maar beter in hetgeen dat we willen gaan doen.”

Want plannen hebben Olivier en Esmee genoeg. Olivier: “Marktleider zijn, is niet onze ambitie, vooral omdat wij niet de goedkoopste kunnen én willen zijn. Wij willen de beste kwaliteit leveren, en daar bovenop de beste service verlenen, nét dat ene stapje extra zetten, actief meedenken met de bewoners en oplossingen aandragen voor hun uitdagingen. We willen een waardevolle toevoeging kunnen leveren aan het proces van idee tot intrek in de woning.” Ook nieuwe markten ontdekken hoort tot de mogelijkheden. “We gaan ons, naast recreatieparken en volkstuinen, ook richten op de Tiny House markt. We hebben ruim twee decennia ervaring in het bouwen van kleine -en grote- houten huizen. Met hout bouwen is ecologisch verantwoord en duurzaam. Dat past perfect in het gedachtengoed van Tiny Houses,” weet Esmee.

En wat doen ze ter ontspanning, tussen hun werkzaamheden voor Hermans Blokhuizen en hun werkgevers door? “Ik kook en bak graag, ik weck eten van eigen moestuin. Doe graag aan yoga, wandel met de hond en werk in de (moes)tuin. Daarnaast lees ik graag een boek, thrillers het liefst, wanneer het buiten slecht weer is,” vertelt Esmee. Olivier vervolgt: “Ik sport graag en wandel ook graag met onze hond. Verder blijft ik graag op de hoogte van het laatste nieuws.”