Isolatie

Hout is niet voor niets het oudst bekende bouwmateriaal ter wereld. Hout is het beste isolatiemateriaal dat in de natuur te vinden is. Het is daarnaast een stevig, duurzaam en flexibel bouwmateriaal. Hout heeft van nature een goede warmte-isolatie. Hout zorgt in de winter voor het vasthouden van de warmte en in de zomer houdt het de warme lucht juist buiten de deur. Dit komt doordat hout een unieke open celstructuur heeft, waardoor zich stilstaande lucht in het hout bevindt.

Daarnaast heeft hout uitstekende vochtregulerende kwaliteiten, waardoor het in een reguliere blokhut nooit te vochtig wordt. Wanneer er teveel vocht is, warmt het huis slechter op, waardoor de energienota onnodig stijgt.

Twee houten blokhuizen op camping Schaapskooi voor recreatieve verhuur. Extra isolatie naast 70mm wanddikte voor verlenging van seizoen.

Dakisolatie

Om het beste uit je houten huis te halen, adviseren wij wel altijd minimaal het dak en bij voorkeur ook de vloer te isoleren. Warmte stijgt immers naar boven en kou trekt op vanaf de onderkant. Er zijn verschillende manieren om je dak te isoleren. Als dakisolatie kan glas-/steenwol gebruikt worden of PIR platen. Deze worden vakkundig gemonteerd met damp-werende folie. Vervolgens is er de keuze uit dakpannen of wat wij standaard aanbevelen dakpanprofielplaten, deze zijn in vele kleuren leverbaar.

Vloer

Ook is aan te raden de vloer te isoleren. De vloer wordt door ons standaard geleverd met vloerbalken met daar bovenop vloerplanken. De ruimte tussen deze funderingsbalken en de vloerplanken is ideaal om leidingen in te verbergen en op te vullen met isolatiemateriaal zoals PIR platen of isolatie schuim, zodat van daaruit de kou niet kan optrekken.

Wanden

Hoe dikker de wanden, des te beter de isolatie. Daarom zijn onze wandbalken minimaal 50 mm dik. Wij bieden ook 70 en 92 mm aan, voor extra stevigheid én extra isolatie. Daarnaast is het mogelijk om de wanden te isoleren met isolatiemateriaal en af te werken met zogenoemde schijnlogs. Afhankelijk van hoe je je blokhuis gaat gebruiken (wonen, recreatief, verhuur) en wannéér je het gaat gebruiken (alleen de zomer en/of ook de winter), kunnen wij je een pasklaar advies geven.

Ramen en deuren

In het programma van Hermans Blokhuizen hebben wij drie typen ramen en buitendeuren. Wij beperken ons op de levering van de twee beste kwaliteiten. Dit in overleg met u. Alle ramen zijn één- greep draaikiep uitgevoerd. Het verschil zit het in de montage en het geïsoleerde glas namelijk 3-12-3mm of 4-18-4mm. Deze laatste is vergelijkbaar met woonkwaliteit in de woningbouw.