Trekkershut

Een trekkershut, ook wel zwerfhut genoemd, is een houten blokhut en ideaal voor een fiets- of wandelvakantie, maar ook motorrijders en andere licht bepakte reizigers maken graag gebruik van een trekkershut. De zwerfhut is een gulden middenweg tussen een caravan en tent. Je hebt de luxe van een bed en een zitgelegenheid, maar je bent zo ‘back to basic’ als in een tent.

houten trekkershut comfort blokhut op camping holterberg

“Je hebt de luxe van een bed en een zitgelegenheid, maar je bent zo ‘back to basic’ als in een tent.”

Van basic tot luxe

De trekkershutten kun je per nacht verhuren en zijn eenvoudig ingericht. De meest ‘basic’ trekkershutten hebben een goed bed, hoofdkussens, elektriciteit en een zitgelegenheid. Al het andere neemt de gast zelf mee. De gast maakt dan ook gebruik van de sanitaire voorzieningen van de camping of het park.

Hoe groter de trekkershut, hoe meer ruimte er ook is voor enige luxe. Soms wordt er een kleine kookgelegenheid gecreëerd of een eenvoudige badkamer. Ook wordt er vaak een scheidingswand geplaatst tussen de slaap- en leefruimte om enige privacy te bieden.

Wij kunnen zowel de ‘basic’ van 11m2, ‘uitgebreid’ van 18m2 als de ‘comfort’ van ca 24m2 trekkershut leveren volgens de standaard specificaties van Trekkershutten Nederland. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een trekkershut geheel naar eigen wens te ontwerpen.