Keep calm and work @ your wooden home office

Nieuws

Het nieuwe werken is vaak thuis werken. Waar het eerst tijdelijk was aan de keukentafel, wordt steeds vaker een aparte ruimte ingericht om te kunnen werken en vergaderen. Wanneer je de deur achter je dicht trekt, ben je op ‘kantoor’ en ’s avonds ben je vervolgens net zo snel weer ‘thuis’. Soms is een aparte ruimte in huis niet mogelijk, vanwege de krappe ruimte of een ongeschikte locatie.

Een multifunctioneel, geïsoleerd blokhuis in je tuin biedt dan de oplossing. Overdag werken in je kantoor aan huis, ’s avonds en in het weekend op de veranda een barbecue aansteken of gezellig borrelen en óók nog ruimte om je tuingereedschap kwijt te kunnen. Het kan allemaal in één van onze geïsoleerde houten blokhuizen.

Ontspannen werken
Hout is al eeuwen lang hét bouwmateriaal. Het absorbeert vocht, heeft goede akoestische kwaliteiten, oogt natuurlijk en creëert daardoor een ontspannende, rustgevende sfeer.

Een houten ‘home office’, waar je prettig en ontspannen kunt werken, is ideaal. Het hout heeft licht dempende werking, waardoor het geluid niet hard kaatst en je prettige gesprekken kunt voeren. Daarnaast ruik je het hout, het heeft een diepe aardse geur. Onbewust ontspannen je hersenen zich. Een ‘real life’ aromatherapie. Bovendien isoleert hout goed, waardoor je home office nooit te warm of te koud is om in te werken. Geen dure klimaatbeheerssystemen, gewoon puur natuur.

Ontstressen tijdens je werk
Studies tonen aan dat wanneer je je in een omgeving bevindt met natuurlijke materialen, of dit nu in huis is of daarbuiten, stress vermindert. Of je nu in je houten huis voor de kachel zit of werkt, óf een wandeling maakt door het bos. Je hartslag daalt, je ademt dieper door.

De praktijk wijst uit dat in houten gebouwen de luchtvochtigheid vrij constant is, tussen de 30 en 50%, een ideaal binnenklimaat voor mensen om in te werken en wonen. Bovendien geeft het ook een goed gevoel om in een 100% duurzame en ecologisch verantwoorde houten woning te wonen. Geeft toch nét dat beetje extra relaxte gevoel.