Luxe kamperen is dé trend

Nieuws

Luxe kamperen in plaats van ‘creperen’ in een tent. Dát is de nieuwe trend in vakantieland Nederland. ‘Glamping’ (glossy-camping), ‘bamping’ (back-to-basic camping) en natuurbeleving zijn het helemaal.

Het aantal vakanties in eigen land is in 2020 met 26% gestegen ten opzichte van 2019 (bron CBS). Ook wordt er meer uitgegeven aan accommodaties in eigen land (€ 160,- per persoon in 2020 ten opzichte van € 120 in 2019). Een duidelijke trend, die zich niet alleen in 2020 liet zien, ten tijde van de wereldwijde Corona-uitbraak. Deze trend was veel eerder te zien en zal ook komende jaren nog blijven.

Last-minute mooie ervaringen
De reisplannen voor een vakantie in het buitenland zullen door het coronavirus veranderen. Men kiest eerder voor een vakantie in eigen land, een ‘klassieke autovakantie’. Mensen zijn voorzichtiger met reizen, ze boeken vaker last-minute. Daarbij zoeken mensen steeds vaker naar een bijzondere vakantie, met meer ‘mooie ervaringen’. Luxe kamperen in de natuur is daar één van. Even weg van alles, thuiskantoor, thuisonderwijs, sociale inperkingen. Even ‘offline’ zijn en genieten van de rust, ruimte en natuur om je heen.

Plaatsen van houten blokhuizen
Het vervangen van stacaravans voor warme, sfeervolle, comfortabele en duurzame houten blokhuizen is dan een goede stap in de richting. Houten blokhuizen hebben een hoge ROI (return on investment). Ze zijn duurzaam, ecologisch verantwoord gemaakt, hebben een langere levensduur en – afhankelijk van de jaarrond reserveringen- een zeer aantrekkelijke opbrengst.

Een houten blokhuis geeft je het gevoel midden in de natuur te zijn. De geur van het hout werkt erg rustgevend, als een soort aromatherapie. Mensen kiezen steeds meer voor gezond, duurzaam én luxe. Met oog voor de omgeving, de natuur en de medemens.

Genieten
Als er één ding is dat we tijdens de corona-uitbraak hebben geleerd, is dat we moeten genieten van de dingen die we hebben. Intenser genieten, door bijvoorbeeld luxer eten of wandelen en fietsen in de Nederlandse natuur. Want ook ons mooie Nederland is divers en onverwacht.

Van intercontinentaal naar regionaal
Meer naar het platteland, terug naar de natuur. Kleinere, maar prachtige steden, ontdekken. Maar niet inboeten op luxe en comfort. De bewegingen zijn duidelijk. Ook steeds meer camping- en recreatieparkeigenaren ervaren dit.