Zomerstop door houtcrisis

Nieuws

Wij staan voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Kwaliteit van zowel het hout als onze dienstverlening. Duurzaamheid in onze relaties met leveranciers en klanten én uiteraard kwalitatief hoogwaardig en duurzaam hout. Betrouwbaarheid wat betreft levertijden en ‘afspraak is bij ons afspraak’.

Dit kunnen we in de huidige houtmarkt niet meer garanderen. Daarom hebben wij in overleg met de leveranciers samen de pijnlijke en moeilijke beslissing genomen om voorlopig een pauze in te lassen in het plaatsen van bestellingen. De houtvoorraden bij de fabrieken zijn op, ze worden slechts mondjesmaat beleverd en dat tegen woekertarieven. Tevens lopen de levertijden op tot meer dan 6 maanden, waarbij zelfs hierop geen garantie afgegeven kan worden.

Op dit moment zijn naast COVID-19 en het opkopen van houtpartijen door speculanten, ook de jaarlijkse kaprestricties van kracht vanwege het broedseizoen en bosbrandgevaar. In het najaar en de winter zal er weer gekapt gaan worden. Naar verwachting stabiliseert de op hol geslagen houtmarkt dit najaar en zal de rust in de ‘houtwereld’ terugkomen.

We balen hier stevig van, zeker nu de behoefte aan duurzame houten blokhuizen juist stijgt. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste beslissing is voor alle partijen.

We zullen jullie uiteraard zoals altijd van dienst zijn met het ontwerpen van jouw huis, het maken van tekeningen, adviseren over dakbedekkingen, funderingen en de inrichting van jouw droomhuis. Het ontwerp kan helemaal uitgewerkt worden, zodat wanneer de houtvoorraad weer op peil is, jouw blokhuis direct besteld kan worden.

We hadden ons eerste jaar natuurlijk anders voorgesteld, maar het aller belangrijkste voor ons is dat wij aan onze kernkwaliteiten kunnen voldoen.

We hopen op jouw begrip in deze, en gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk weer de eerste bestellingen te kunnen plaatsen.