Hoe ontwerp ik een blokhuis?

Nieuws

De aanschaf van een houten blokhuis is niet iets waar je te lichtzinnig over moet nadenken. Je koopt een huis voor het leven. Daarom is het belangrijk om over een aantal dingen vooraf goed na te denken, voordat je je houten blokhuis koopt.

Helderheid krijgen in het ontwerp van je blokhuis is erg belangrijk
Uit onze ervaringen hebben wij een checklist ontworpen, die jou kan helpen het beste ontwerp voor jouw wensen te maken. Zo kunnen wij jou ook een passend advies geven. Wij zijn altijd telefonisch of per mail bereikbaar om met je te sparren.

De checklist geeft ook een idee van de mogelijkheden en zaken waar je aan moet denken (zoals technische installaties, wegwerken van het leidingwerk, isolatie etc.) bij het bouwen van een blokhuis.

Voorschriften en doel
Om te beginnen is het belangrijk te weten of je je aan bepaalde voorschriften moet houden van bijvoorbeeld de gemeente, bond van volkstuinders of andere belanghebbenden.

Wat is het doel van je huis? Verblijf je er alleen in de zomer, of wordt er ook in de winter in verbleven? Wordt er ook in geslapen, of is het bedoeld als opslag, kantoor, kantine, receptiegebouw of zelfs permanente bewoning?

Secundaire voorwaarden
Wil je zonnepanelen, sedumdak, dakpannen, badkamer, keuken, een grote of juist kleine slaapkamer? Wat is de ‘loop’ in je huis? Gebruik je je dubbele deur als hoofdeur, of gaan die alleen open bij mooi weer? Wat voor een ramen en deuren wil je, welke isolatie, wat voor een fundering is mogelijk. Hoe staat de zon en waar ligt je tuin?

Passend advies
Zoals je ziet, zijn er erg veel vragen om een goed beeld te krijgen van je wensen. We hopen dat dit je helpt bij het inzichtelijk maken van jouw wensen voor jouw houten droomhuis. Het is niet erg als je niet alle antwoorden al hebt. Wij zijn er voor om jou van advies te voorzien.

Schetsje op papier
Wij raden aan een plattegrond te tekenen van je ideale blokhuis. Dit hoeft geen precieze plattegrond op schaal te zijn, maar gewoon een duidelijke schets van je wensen met bijbehorende afmetingen. Dit kan gewoon op een stuk papier met potlood of pen. Het gaat dan om de afmetingen van de (binnen en buiten) wanden, wand- en nokhoogte en eventueel de ramen en deuren met gewenste afstanden tot de wand of van elkaar.

‘Praatstuk’
De ingevulde checklist en jouw schets kunnen we gebruiken als ‘praatstuk’, waar wij antwoord op jouw vragen kunnen geven, om samen tot een helder beeld te komen van alle wensen en eisen. Dat zetten wij uiteindelijk om in een tekening en bijpassende vrijblijvende offerte.