Restaurant en kantine Het Oosterse Veld

Het houten blokhuis bij Forellenvisvijver Het Oosterse Veld, met de kenmerkende ‘forel’ uitgesneden in de rieten kap, is gelegen aan de rand van het Nationaal park Drents-Friese Wold. Het gebouw doet vooral dienst als restaurant voor bezoekers en kantine voor de recreatieve vissers. Daarnaast wordt de locatie regelmatig gehuurd voor feesten en partijen én is het de uitvalsbasis voor allerlei outdoor activiteiten.

Receptiegebouw camping de Waay

Wanneer je de camping betreedt, word je meteen hartelijk welkom geheten door het sfeervolle receptiegebouw. De camping is gelegen in het hart van de Betuwe, in het rivierengebied Rijn, Waal en Linge. En de natuurlijke uitstraling van het houten receptiegebouw past perfect in deze mooie groene omgeving.

Specificaties

  • Afmeting 12 m breedte x 10 m lengte
  • Geplaatst op gemetselde muren
  • Voorzien van verdieping met vaste trap
  • Nokhoogte 650 cm
  • Wandhoogte 290 cm
  • Wanddikte 92 mm
  • Wandisolatie 120 mm
  • Afwerking met schijnlogs aan binnenzijde
  • Ramen en deuren in B/C-kwaliteit

Opbouw

Nadat de fundering met het leidingwerk is gestort, zijn de buitenmuren gemetseld. Daarop is het houten blokhuis geplaatst. Vervolgens is aan de binnenzijde van het houten huis een raamwerk geplaatst, waarin (elektra)leidingen en isolatie is verwerkt. Als laatste is het huis aan de binnenzijde met schijnlogs afgewerkt tot een mooi geheel.

‘Uw vriendelijkheid zij bij alle mensen bekend’

“Dit was zeker een reden, toen we kennis gemaakt hadden op de recreatiebeurs in Hardenberg, om verder te praten over de aanschaf van onze kantine via Hermans Blokhuizen. Ook het soepele meedenken en de invulling naar eigen ideeën, was voor ons een reden om verder te gaan. We konden naar eigen idee de indeling maken, en hoefden ons niet aan te passen naar een van te voren gemaakt model. Dit was voor ons heel prettig werken. Ook om dat wij al een tekening hadden waar het te bouwen object al op stond. De keuze van gedeeltelijk steen, om dat wij riet op het dak hebben, is heel goed geweest. Een rieten dak heeft geen dakgoten waardoor het hout altijd nat zou blijven door het lang nadruppelen en het opspattende water. Verder is de bouw in eigen beheer gegaan, maar doordat alles correct geleverd was, geen enkel probleem. We hebben heel veel positieve reacties van klanten, vaak over de warme uitstraling maar ook over het passen in de omgeving. We zijn nu ongeveer 17 jaar verder en nog steeds zijn we wijs met de keuze.”
– Alie en Willem Dekker – Forellenvisvijver het Oosterse Veld

Wij hebben destijds voor Hermans Blokhuizen gekozen, omdat daar kwaliteit te vinden is. Het hout was goed geïmpregneerd en verkeert nog steeds in uitstekende staat. We hebben het zelf gemonteerd. Het was wel even puzzelen toen het bouwpakket aankwam, maar het is ons gelukt en daar zijn onze handige klusjesmannen nog steeds trots op. Ook waren wij natuurlijk meteen verliefd op de uitstraling van het houten gebouw met rietenkap erop. Wij krijgen regelmatig complimenten van onze gasten over het mooie gebouw en de houtgeur die er nog steeds hangt.
Aukje Willemsen – Camping de Waay

Dit project in beeld

Boerderijcamping Het Wisbroek
Trekkershutten op Camping de Holterberg
Menu