Bondsbouwvoorschriften regio Amsterdam

Lekker genieten van je tuin na een dagje hard werken. Kopje koffie of thee erbij en de grote dubbele deuren van jouw tuinhuis openslaan om het buitengevoel nog eens extra binnen te halen.

Op het stuk grond dat je huurt of pacht, mag je op de meeste volkstuincomplexen ook een volkstuinhuisje plaatsen, waarin je kunt overnachten in de periode van april tot oktober.

De bondsbouwvoorschriften van de Bond van Volkstuinders uit Amsterdam zijn heel helder over wat je wel en niet mag plaatsen op een volkstuincomplex. Zo zijn er vereisten over maximale afmetingen (28m2), hoogte van nok en wand én verplichte vluchtramen. Wij hebben hiermee rekening gehouden in het ontwerp voor ‘volkstuinhuisjes’.

Kies je ervoor om de maximale afmetingen binnenshuis optimaal te benutten? Of liever een heerlijke veranda om op te genieten? Het complete huis is naar wens te ontwerpen.  Het enige wat zeker is, is dat wij jou daarbij ondersteunen met al onze kennis en ervaring.

Eigen Hof - met schuurtje

Specificaties

  • De meeste volkstuincomplexen staan een maximale afmeting toe van 28m2 met een maximale lange zijde van 6 meter.
  • De lengte en breedte van een tuinhuis moeten ongeveer in de verhouding 3:2 gemaakt worden.
  • Ook is er een maximale dakoverstek toegestaan van 50 centimeter (horizontaal gemeten).
  • De nokhoogte is toegestaan tot 3,25 meter, waarbij de wandhoogte maximaal 2,5 meter mag zijn.
  • Een vluchtraam is minimaal 60×80 cm en de deur minimaal 2 meter hoog zijn.
  • Daarnaast moeten de bovenkanten de van de ramen en deuren gesitueerd op één wand, op gelijke hoogte zitten.

Schuurtje

Naast een volkstuinhuis van maximaal 28m2, is er meestal een schuurtje toegestaan, wat samen met je kas maximaal 12-15m2 mag beslaan. Wij hebben een standaard schuurtje in ons assortiment, wat vaak in combinatie met een volkstuinhuis wordt geleverd en opgebouwd. Dit schuurtje heeft een afmeting van 2 x 3 meter, heeft standaard een deur en een raam en wordt over het algemeen geleverd met dezelfde dakpanprofielplaten als het volkstuinhuis.

Afwerking

De indeling van jouw tuinhuis, de afwerking hiervan en welke soort ramen en (panorama)deuren, mag je helemaal zelf bepalen. Zo mag je ook zelf kiezen of je je huis impregneert, welke kleur en soort dakbedekking je kiest en of je je huis wilt schilderen. Zie jij jezelf al helemaal zitten in je tuin, lekkere groentes, kruiden en fruit aan het groeien, bloemen die weelderig bloeien?

Dit project in beeld

Camping de Schaapskooi Drunen
Boerderijcamping Het Wisbroek