Bondsbouwvoorschriften regio Amsterdam

Lekker genieten van je tuin na een dagje hard werken. Kopje koffie of thee erbij en de grote dubbele deuren van jouw tuinhuis openslaan om het buitengevoel nog eens extra binnen te halen.

Op het stuk grond dat je huurt of pacht, mag je op de meeste volkstuincomplexen ook een volkstuinhuisje plaatsen, waarin je kunt overnachten in de periode van april tot oktober.

De bondsbouwvoorschriften van de Bond van Volkstuinders uit Amsterdam zijn heel helder over wat je wel en niet mag plaatsen op een volkstuincomplex. Zo zijn er vereisten over maximale afmetingen (28m2), hoogte van nok en wand én verplichte vluchtramen. Wij hebben hiermee rekening gehouden in het ontwerp voor ‘volkstuinhuisjes’.

Kies je ervoor om de maximale afmetingen binnenshuis optimaal te benutten? Of liever een heerlijke veranda om op te genieten? Het complete huis is naar wens te ontwerpen.  Het enige wat zeker is, is dat wij jou daarbij ondersteunen met al onze kennis en ervaring.

Eigen Hof - met schuurtje

Specificaties van het huis in het voorbeeld

 • 600 x 466cm buitenmaten
 • Wandhoogte circa 247 cm
 • Nokhoogte circa 312 cm, zadeldak
 • Dakoverstek circa 50 cm alle zijdes
 • Volledig geïmpregneerd
 • Dubbele deur met panorama ramen
 • Ruime badkamer
 • Aparte slaapkamer
 • 60 mm PIR dakisolatie
 • Dakpanprofielplaten RR29 Donkerrood
 • Tuinhuisje 6m2 300 x 200 buitenmaten

Schuurtje

Naast een volkstuinhuis van maximaal 28m2, is er meestal een schuurtje toegestaan, wat samen met je kas maximaal 12-15m2 mag beslaan. Wij hebben een standaard schuurtje in ons assortiment, wat vaak in combinatie met een volkstuinhuis wordt geleverd en opgebouwd. Dit schuurtje heeft een afmeting van 2 x 3 meter, heeft standaard een deur en een raam en wordt over het algemeen geleverd met dezelfde dakpanprofielplaten als het volkstuinhuis.

Dak en vloer

Het tuinhuis is voorzien van een stevige fundering, gemaakt van betonstroken. Een volledige betonplaat is namelijk niet toegestaan op dit park. De houten funderingsbalken rusten op de betonstrokenfundering. Daarop liggen de 28mm dikke vloerplanken.

Het dak is voorzien van 60mm dikke PIR platen. Ongedierte houdt niet van PIR en bovendien is het licht in gewicht. Daarop liggen donkerrode dakpanprofielplaten, die afgewerkt zijn met gootbeugels, goten en regenpijpen in dezelfde kleur.

Inrichting

Het huis heeft een grote openslaande dubbele tuindeur met aan beide zijden een panoramaraam. Verder heeft het zowel een aparte ruime badkamer als een ruime slaapkamer met het verplichte vluchtraam. Het huis wordt gecomplementeerd met een dubbel raam aan de linker zijde in de keuken en een enkel raam aan de rechterzijde. Alle ramen zijn draai-kiep.

Dit project in beeld

Camping de Schaapskooi Drunen
Boerderijcamping Het Wisbroek